Evelien van Houweninge Graftdijk

Evelien van Houweninge Graftdijk studeerde Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit van Leiden. Sinds 1992 is zij advocaat. Daarnaast is zij MfN-registermediator. Zij heeft het grootste deel van haar carrière bij grote internationale advocatenkantoren in Rotterdam gewerkt. Ook heeft zij een aantal jaren in Utrecht en Brabant gewerkt. Haar cliënten bevinden zich voornamelijk in de Randstad, Utrecht en Brabant.

Advocaat

Evelien van Houweninge Graftdijk is als advocaat gespecialiseerd in het arbeidsrecht in brede zin. Zij treedt voornamelijk op voor nationale en internationale ondernemingen, maar zij staat ook werknemers bij waaronder statutair bestuurders. Evelien is recht door zee, betrokken en gedreven. Zij verdiept zich in haar cliënten en de branche waarin zij zich begeven. Zij hecht veel waarde aan een goed en duurzaam contact met haar cliënten. Haar aanpak is persoonlijk, no-nonsense en oplossingsgericht. Zij reageert snel, to the point en zorgvuldig. Door haar sterke analytische vermogen en jarenlange ervaring met zeer uiteenlopende arbeidsrechtelijke zaken is Evelien in staat in korte tijd vraagstukken te analyseren en u op heldere wijze uit te leggen welke strategie u naar haar mening het beste zou kunnen volgen om uw doel te bereiken. Zij denkt met u mee, geeft tegenwicht als dat nodig is en is vasthoudend op het juiste moment.

Evelien geeft trainingen over arbeidsrechtelijke onderwerpen aan bedrijven, zoals trainingen over actualiteiten binnen het arbeidsrecht of trainingen over het arbeidsrecht in het algemeen.

Als advocaat is Evelien ook gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht. Zij adviseert en procedeert op het gebied van werkgeversaansprakelijkheid en verkeersrecht. Haar cliënten zijn vervoermaatschappijen, verzekeraars en tussenpersonen.

Ook richt Evelien zich als advocaat op Collaborative Business, een methode van conflictoplossing waarbij partijen, hun advocaten en een gespreksleider als team aan de oplossing van een conflict werken. Daarbij spreken zij af niet naar de rechter te gaan, maar het conflict gezamenlijk op te lossen.

Mediator

Naast haar werk als advocaat treedt Evelien van Houweninge Graftdijk op als MfN-registermediator in arbeidsconflicten en overige zakelijke conflicten. Doordat Evelien tevens advocaat is, is zij bekend met de juridische aspecten waarmee de betrokkenen bij de mediation geconfronteerd worden.

Bereikbaarheid

Evelien van Houweninge Graftdijk hecht aan goede bereikbaarheid, indien nodig ook buiten kantooruren. U kunt haar bereiken op telefoonnummer +31 6 260 78 774 of +31 85 21 00 207 of per e-mail: graftdijk@vhglegal.nl.

Lidmaatschappen

Talen

Nederlands, Engels, Duits

Hobby’s

Zeilen, tennis, golf, hiken, lezen